Hi There!

Over Mij

Welcome to my personal Travel and Lifestyle website!

My name is Arjana a 24 year old Creative Online Media Enthusiast and Traveller at heart.
I create, share and engage in an online world that is ever expanding whilst travelling.

Here you can read more about me

 • Home
 • /
 • Lifestyle
 • /
 • Mijn Haartransformatie bij The Soloist Salon in Maleisie
haartransformatie

Mijn Haartransformatie bij The Soloist Salon in Maleisie

In dit artikel zal ik in detail uitleggen hoe mijn haartransformatie tot stand is gekomen, bij The solist Salon in Kuala Lumpur, Maleisie.

Mijn haartransformatie

Het is alweer een jaar geleden dat ik mijn haar heb gedoneerd er er een heel stuk (30 cm) af heb laten knippen. Dit jaar had ik de wens dat weer te doen, maar dat mocht helaas niet blijken wegens mijn geblondeerde plukken.

Ik heb daarom besloten mijn haar te laten knippen in Maleisie, omdat ik er eigenlijk vanuit ging dat dat goedkoper zou zijn bij een goede kapper. En dat was gelukkig een goede aanname, omdat het helemaal goed is gekomen met mijn haar (zie onderin het resultaat).

before and after

Op Onderzoek naar de beste Kapper

Ik heb in de eerste 2 weken het internet afgestruimd op goede kappers in Kuala Lumpur en reviews. Ik heb vervolgens de beste op een rijtje gezet, gezien vele kappers in de malls gelegen waren, heb ik ze ook bezocht om de prijzen te vergelijken.
En met behulp van dit artikel werd het mij ook wat makkelijker gemaakt, de beste kwaliteiten van elk kapsalon is er namelijk in uitgelegd.

Toevallig ben ik zelf The Soloist Salon (voorheen Toyako’s Loft) tegengekomen na het aftruimen van praktisch elke mall in Kuala Lumpur en was in een opslag al onder de indruk van hun luxe en welkomende uistraling. De prijzen zagen er goed uit, maar is had tot nu toe niets gehoord over de Salon en ben toen op onderzoek gegaan.

Na vele recensies te hebben gelezen dat ze niet alleen heel goed zijn in het knippen, maar ook zeker in het verven en stijlen was voor mij de keuze al snel gemaakt. Ik ben op een gegeven moment langs zoveel Salon gelopen, maar The Soloist was voor mij toch altijd in mijn achterhoofd.

insta

De kosten en expertise van de kapper

Na 2 weken woonachtig te zijn geweest in Kuala Lumpur heb ik uiteindelijk een afspraak gemaakt bij The Soloist Salon.
In Maleisie is het normaal om te kiezen uit de expertise van de kapper, waar je dan ook voor zult betalen. Zo heb ik voor een Senior cut gekozen (60 RM / €12,50), dit is voor The soloist Salon de “laagste” expertise die ze aanbieden (bij andere salons begint het vanaf Junior cuts). Het houdt in dat je dan te maken krijgt met een kapper van minimaal 6 jaar ervaring, daarnaast kon je kiezen uit een Leading cut en een Directors cut, dit zijn kappers met minimaal 8 jaar aan ervaring.

Mijn ervaring bij de Soloist Salon

De dag voor de afspraak heb ik nog even gezocht naar wat haarstylen die ik graag ongeveer gepresenteerd wilde hebben op mijn hoofd. Ik doelde vooral op een lichte kleur, met een natuurlijke overloop. Het liefst had ik donkere roots en de rest lekker licht. OH! en natuurlijk half lang haar van ongeveer okselhoogte (linker plaatje)

Ik heb de kapper dan ook uitgelegd dat ik heel graag zoiets als het linker plaatje wil qua coupe, met wat laagjes. De kapper heeft het perfect verwezenlijkt en heft heeft daarna lichtjes uitgedund met een speciale schaar (nee niet zo eentje als bij de chinees), wat zorgde voor een lichtere coupe met meer volume. Dat heeft hij gedaan omdat ik heel dik en zwaar haar heb, wat er normaal voor zal zorgen dat mijn haar naar beneden zal vallen door de zwaarte.

Vervolgens zijn we in overleg gegaan met de kleur van mijn kapsel. Ik had uitgelegd dat ik donkere roots wilde en het lekker licht mocht zoals op de plaatjes. De kapper gaf toen aan dat het misschien niet een heel slim idee was, gezien ik redelijk stug haar heb en het bleken naar zulk blond haar super schadelijk zou zijn voor mijn net gezond geknipte kapsel.

Hij kwam toen met een voorstel om het zodanig te verven dat het lijkt op een balayage, maar dan met een hogere opzet. Hij heeft een techniek gebruikt waarbij hij alleen de bovenkant van mijn lokken verfde en de binnenkant niet, dit zorgt ervoor dat mijn eigen haarkleur en het blonde mooi met elkaar zouden overlopen.

Na ruim 5 1/2 uur op een stoel te hebben gezeten was erg blij met het  resultaat.

Voor meer resultaten en details, bekijk vooral mijn vlog hieronder.
vlog 20

2 Comments

 • Bianca

  February 20, 2016 at 10:20 pm

  Mooi resultaat zeg! Mooie hippe kapsalon ook. Wat lang in de stoel hé, dat was ook zo toen ik balayage liet doen, het is wat als je haar zo donker is 🙂 Ik ga je volgen, blij je blog te leren kennen 🙂

  Reply

Leave a Reply