Hi There!

Over Mij

Welcome to my personal Travel and Lifestyle website!

My name is Arjana a 24 year old Creative Online Media Enthusiast and Traveller at heart.
I create, share and engage in an online world that is ever expanding whilst travelling.

Here you can read more about me

  • Home
  • /
  • Travel
  • /
  • Ik ga een jaar lang Zuid-Oost Azie ontdekken!

Ik ga een jaar lang Zuid-Oost Azie ontdekken!

De titel zegt het al en terwijl ik dit schrijf ben ik al onderweg richting Kuala Lumpur, Maleisië.
Ik heb dus samen met mijn vriend besloten een jaar lang weg te gaan om Zuid-Oost Azië te ontdekken! Hieronder zal ik wat meer vertellen over de keus en hoe we de reis zullen aanpakken.

Waarom opeens de keuze?

Ik heb altijd al de wereld willen zien, maar heb nooit echt de kans gekregen om dat te doen wegens “verplichting”. School, werk en familie hebben er voornamelijk voor gezorgd dat ik altijd binnen een bepaalde comfort zone heb geleefd. Totdat ik eindelijk klaar was met school (of in ieder geval mijn Bachelor) en een vriendje kreeg die dezelfde passie deelde als ik, reizen dus.

Na een vakantie in Thailand was de drang zo hoog om de wereld te verkennen, dat wij serieuze gesprekken begonnen te houden over een “zogenaamde wereldreis” en hoe vet het zou zijn als wij dat samen konden doen. Er is een korte tijd overheen gegaan en we hebben uiteindelijk de knoop gehakt, berekeningen gemaakt en gekeken naar de mogelijkheden sinds ik nog wel bezig was met mijn Master Degree.

Mijn Master kon ik op “pauze” zetten en weer verder oppakken als ik terug zou komen van de reis. Verder had ik nog geen vaste baan en waren Angel en ik bereid om onze huidige banen op te zeggen. We hebben een spaardoel opgezet en ons meer dan een halfjaar gegeven om dat te kunnen behalen.

Hoe is het gelukt?

Na extreem goedkoop te hebben geleefd en heel veel dingen te hebben verkocht is het ons gelukt om ons spaardoel te behalen. Dit was niet gelukt zonder de hulp van mijn moeder, die ook heel veel heeft gedaan om te helpen met het doel bereiken.

Het was letterlijk werken, werken, werken en sparen. Na verloop van tijd nekt het je wel en ga je uit frustratie toch nog dingen doen, omdat het heel lang niet had gemogen. Af en toe dus een slip, maar het was het harde werken allemaal meer dan waard!

Waar gaan jullie naartoe?

Wij zullen niet gaan Backpacken, zoals merendeel dat van ons had gedacht. Wij zullen voor langere tijd verblijven in 4 verschillende landen, namelijk: Maleisië, Thailand, Indonesië en de Filipijnen.

In elk land zullen wij een appartement van ongeveer 3 maanden huren en vanuit daar eventueel korte bezoekjes brengen aan de daarop grenzende landen.

Zo zitten wij straks bijvoorbeeld in Thailand en wordt het bezoeken van Myanmar, Laos, Vietnam en Cambodja opeens een heel stuk makkelijker. Wij kunnen ons bagage dan ook achterlaten in het appartement dat wij huren en kort maar krachtige bezoekjes brengen aan de hiervoor benoemde landen.

We hebben onze reis niet strak uitgestippeld, merendeel omdat wij niet vast willen zitten aan een planning en dan geen vrijheid meer hebben om spontane keuzes te kunnen maken. Zo kan het plan, waarbij we een appartement voor 3 maanden huren, misschien geen optie meer zijn en zullen we daar een andere optie voor moeten zoeken. Er kan namelijk altijd van alles en nog wat gebeuren en daar willen wij ons een beetje voor behoeden.

We houden onze opties dus graag open. ” Go with the Flow” is een beetje ons plan en we grijpen graag kansen als die zich voordoen.

Volg de reis met ons mee!

Ik heb besloten de reis dagelijks te gaan Vloggen! Dit kunnen jullie vinden op YouTube onder de naam: JanaaTV.
Dit is een extensie van mijn andere YouTube kanaal en Blog genaamd JanaaVB. Ook zie ik het als een dagboek voor mezelf, zodat ik dan ook iets heb om naar terug te kijken.

Mocht je dus geïnteresseerd zijn in mijn reis, abonneer je dan op mijn kanaal JanaaTV en doe dan vooral een duimpje omhoog en een comment plaatsen!

Bekijk hieronder het begin van de Reis.

One Comment

Leave a Reply