Hi There!

Over Mij

Welcome to my personal Travel and Lifestyle website!

My name is Arjana a 24 year old Creative Online Media Enthusiast and Traveller at heart.
I create, share and engage in an online world that is ever expanding whilst travelling.

Here you can read more about me

Thaise Kookworkshop bij ThaiFarmCooking

Koken is een leuke manier om je creativiteit en kennis te verbreden. In dit artikel schrijf ik over mijn ervaring bij ThaiFarmCooking, de #1 gekozen kookworkshop in Chiang Mai, Thailand.

Aanbevolen

In een hopeloze zoektocht naar een verjaardags kado voor mijn vriend, ben ik door onze host van Airbnb een kookworkshop aangeraden. Op tripadvisor heb ik nog verdere research gedaan en bleek dat de kookschool die de host aanbeveelde de nr. 1 kookworkshop is van Chiang Mai op Tripadvisor.

Gezien wij vorig jaar alle avontuurlijke activiteiten al achter de rug hebben gehad, leek het mij leuk om eens wat anders mee te maken en omdat mijn vriend gelukkig van koken houdt leek mij dit wel een toepasselijk verjaardags kadootje.

Reserveer minimaal 2 dagen van te voren

Het reserveren verliep soepel, gezien de werknemers allemaal vloeiend engels spreken. Ik heb gebeld naar het bedrijf of ze over 2 dagen nog plek hadden en dat hadden ze gelukkig. Ik moest een formulier opsturen met informatie en kreeg een email terug, waarbij ik moest bevestigen hoe ik wilde betalen (via paypal of langs het kantoor).

Wat kan je verwachten?

Ophalen

We werden rond 08:00-08:30 opgehaald door een minibusje, waar 7 andere toeristen in zaten die dezelfde kookcursus gingen volgen.
We werden eerst langs een Thaise markt gedumpt om vervolgens uitleg te krijgen over verschillende specerijen. Voor ons niet heel nieuw gezien wij al ruim een maand woonachtig waren in Thailand.  Achteraf wel een leuke toevoeging omdat je vervolgens zelf even mocht rondlopen om wat dingetjes te kopen.
Ons grootste verbazing was dat wij niet het enige busje met kookworkshop liefhebbers waren. Er waren maar liefst 6 andere minibusjes die ieder 9 man meehadden, you can do the math.

Aankomst

Eenmaal aangekomen op de farm werden wij naar ons toegewezen huisje gebracht, waar onze kookstations op een overdekt veranda voor ons klaarstonden. We kregen gelukkig nog de gelegenheid om even bij te komen van de rit gezien het ruim een half uur duurde voordat wij aankwamen. Na een plasje en een drankje begon de workshop.

Op naar de tuin

Ons lieftallige en gestoorde maar wel spraakzame begeleidster gaf ons allemaal een schort en een hoed om aan te trekken. We werden vervolgens naar de tuin geleid, waar wij kennis maakten met alle biologische ingredienten waar wij later op de dag mee moesten koken.
IMG_2112

Let’s be chefs

We begonnen met het maken van ons eigen curry, je mocht zelf kiezen of dit gele, groene of rode curry zou zijn. Vervolgens lieten we dit staan en maakten wij onze allereerste soepgerecht, namelijk Cocos of Tom yum.
Het eten wordt gelukkig niet weggegooid, alles wat gekookt werd mochten wij zelf opeten. Dit waren dan ook perfecte tussenpauzes.

Vervolgens maakten we ieder nog 5 andere gerechten die verschilden van elkaar.
Voordat je aan de kookworkshop begint, mag je namelijk al uitkiezen wat je wilt maken. Ze houden tevens erg goed rekening met vegetariers!
IMG_2928
IMG_2132
IMG_2139

Conclusie

Een gezellig cultureel avontuurtje in Chiang Mai beleven? Vergeet dan niet een kookcursus mee te pakken als je er bent.
IMG_2222 IMG_2122
IMG_2130

Leave a Reply