Hi There!

Over Mij

Welcome to my personal Travel and Lifestyle website!

My name is Arjana a 24 year old Creative Online Media Enthusiast and Traveller at heart.
I create, share and engage in an online world that is ever expanding whilst travelling.

Here you can read more about me

Thais Nieuw Jaar Vieren! Songkran 2016

Elk jaar rond de 13e van april wordt er één week lang Songkran in thailand gevierd, oftewel Thais nieuw jaar. Een spektakel die ik voor het eerst heb mogen meemaken in de bekende stad Bangkok!

Het leuke aan dit verhaal is dat wij van te voren tickets hebben geboekt naar Bangkok, om er vervolgens achter te komen dat wij precies in de week van het Songkran festival zouden aankomen! Een zeer positieve verassing, want wij hebben ons ogen uitgekeken op het spektakel. Het was een gezellige sfeer, met alleen maar lachende, gierende en vrolijke bezoekers!

songkran 2016

Wat is Songkran oftewel thais nieuw jaar?

Songkran of zoals je in het kopje al kan lezen Thais Nieuw jaar is dus letterlijk het vieren van een nieuwe jaar volgens de Thaise kalender. Het wordt elk jaar tussen 13-15 April gevierd (in sommige streken zelfs één week lang), wat voor ons toevallig de week was van aankomst in Thailand.

Tijdens het Songkran worden er verschillende Thaise rituele uitgevoerd, traditioneel gezien zullen jongeren op de eerste dag water besprenkelen over de handen van de ouderen als nederigheid en vragen ze om hun zegen.
De tweede dag staat in het teken van de families. Ze worden vroeg wakker, geven een liefdadigheid aan de monniken en spenderen idealiter tijd samen met de familie.

Een ander belangrijke traditie is het baden van een buddha beeld, hierbij zullen boeddhisten thuis en in een tempel geur water besprenkelen over een buddha beeld.

Gooien met water?

Het besprenkelen of gooien van water wordt niet zomaar gedaan, ik heb geleerd dat het als symboliek wordt gebruikt om al het ongeluk weg te wassen in het vorige jaar en je daarvoor het nieuwe jaar ‘vers’ in kan gaan.
Maar wat vroeger met een kopje werd gedaan is nu vervangen door een waterpistool, een emmer of een waterslag en heeft het een meer feestelijke wending gekregen.

Een festiviteit dat velen toeristen aantrekt om mee te maken, waaronder wij!

songkran 2016

De Chaotische Silom en Khao San Road

Wij hebben besloten om de tweede populairste straten te pakken van Bangkok waar Songkran uitgebreid wordt gevierd door locals en toeristen. Silom Road is gelegen in het Financiële district van Bangkok en wordt het meest bezocht. De watergevechten gaan er hier wild aan toe, maar je kan je ook wat droger afschermen door de BTS sky walk op te lopen dat boven de gehele straat loopt. Dit hebben wij ook gedaan toen wij erachter kwamen dat we het waterdichte hoesje van de GoPro zijn vergeten.

Khao San Road is waar alle party people naartoe gaan. Ben je dus in voor een feestje en wil je Songkran meemaken met allemaal feestgangers, dan is dit The place to be.

Wij hebben beide mogen meemaken en ik was meer fan van Khao San Road, ondanks het feit dat je erg lang gepropt tussen de menigte moest staan om de straat uit te kunnen lopen, was het muziek en de gezellige dansende bezoekers het allemaal waard. Mijn vriend was meer fan van Silom road, omdat er daar meer locals te vinden waren en het een minder “Chersonissos” gevoel gaf.

Ik heb beide dagen gefilmd en hoop je hierbij een betere sfeerbeeld te kunnen geven van hoe het er aan toe ging!

Silom Road:

Khao San Road:

 

Leave a Reply