Hi There!

Over Mij

Welcome to my personal Travel and Lifestyle website!

My name is Arjana a 24 year old Creative Online Media Enthusiast and Traveller at heart.
I create, share and engage in an online world that is ever expanding whilst travelling.

Here you can read more about me

 • Home
 • /
 • Lifestyle
 • /
 • Waarom ik overstap naar een Nederlandstalige blog

Waarom ik overstap naar een Nederlandstalige blog

Nieuwe uitdaging!

In een poging om mijn blog nieuw leven in te blazen, heb ik na wat afwegingen besloten dit te doen in een geheel andere taal, namelijk: Nederlands!
Nu zul je je waarschijnlijk afvragen waarom ik van het ‘Oh zo mooie en heerlijk internationale Engels’ af ben gestapt. In dit artikel zal ik dit dan ook uitleggen en waarom het voor jouw misschien ook interessant kan zijn om van taal te wisselen.

Engels versus Nederlands

Gezien ik opgegroeid ben met de engelse taal voel ik mij er zeer comfortabel bij en heb ik absoluut geen probleem een gesprek voort te zetten in het engels.

Dit is alleen niet voor iedereen van toepassing. Is je engels in schrift en spraak even goed als je Nederlands? En maak je grammaticaal en spellingswijs evenveel fouten als in het Nederlands? dan kun je de overweging maken om in het engels te bloggen. Voor mij is Engels een taal die ik persoonlijk zelf mooier vind klinken en overkomen.

Met als gevolg dat het voor mij heel logisch was om mijn blog in het engels op te zetten. Ik zal even in een rijtje opnoemen wat voor positieve effecten dit op mijn blog had:

 • Ik leerde een grote community kennen
 • Het gaf mij meer reden mijn Engelse taal te onderhouden
 • Er is veel inspiratie in de Internationale blogwereld

Maar ben helaas door ervaring erachter gekomen dat hetgeen wat ik wil bereiken met mijn blog niet zo makkelijk haalbaar is in het engels.
Hierbij een rij negatieve effecten:

 • Vele evenementen en praktijken (die ik wilde behandelen) waren voornamelijk voor Nederlanders meer van toepassing
 • Ik viel weg in de grote menigte van internationale bloggers
 • Ik wilde graag beginnen met vloggen, wat een barriere was om te doen in het Engels wegens de Nederlandse taal om mij heen

Bepaal je Doelgroep

Zoals ik al zei leek het mij leuker om in het Engels te bloggen wegens de internationale capaciteiten en de grote community. Maar het feit dat ik mijn focus meer plaatste in Nederlandse (of Europese) Beauty producten, lifestyle taferelen en evenmenten, werd het niet meer praktisch om een internationale doelgroep te bereiken.

Je Doelgroep moet zich kunnen relativeren met jouw onderwerpen

Het is van belang om te weten wat je doelgroep graag wilt zien en waar ze zich zelf in kunnen relativeren. Het gebruik van locale producten, ervaring en omgevingen zullen voor mensen in China minder snel aantrekkelijk zijn (tenzij dat je Doelgroep is), omdat zij zich minder snel zullen kunnen inleven of  in aanraking kunnen komen met de producten. Wie wil je bereiken? Is het een internationale doelgroepen, wees dan ook bewust op het feit dat zij bepaalde producten niet in handen kunnen hebben en/of niet hetzelfde manier van doen kennen.

Meer internationale concurrentie

Er zijn meer dan 8 miljoen Blogs online
Er wordt elke 7.4 seconden een nieuwe blog gestart
Er worden elke dag 12.000 nieuwe blogposts geschreven 
En JIJ bent daar een van

Met een Engelstalige blog, kan je makkelijk wegvallen in een zee van vele bloggers. Ik heb een bewuste keuze gemaakt om met een Nederlandse blog verder te gaan, niet alleen omdat de concurrentie op een veel lager pitje ligt, maar ook omdat er nog vele ontwikkelingen plaats kunnen vinden en ik deze gaten graag wil aanvullen met mijn blogposts.

Inhoudelijke weet ik dus dat ik mij makkelijker zal kunnen onderscheiden van de rest en mijn kansen vergroot op meer bezoekersaantallen. Ondanks het feit dat Nederland misschien een kleiner bereik heeft zal je meer opvallen, door de weinig tot geen goede actief onderhouden Nederlandse blogs.

.com of .nl?

Ik zit al aan een .com domein vast en zal daar niet snel meer van afwijken. Ik hoef ook niet bang te zijn, want Google kijkt waar je doelgroep voornamelijk vandaan komt en zal je niet zomaar voor nederlandse blogresultaten wegfilteren. Tevens is het een gemak, mocht ik mijn blog misschien ook tweetalig willen aanbieden.

Conclusie

Ik zit nu al een tijdje on en off in de blogwereld en heb naar aanleiding van mijn ervaringen en ondervinden bewust de keuze gemaakt om over te stappen naar het Nederlands. De bovenstaande redenen zullen lang niet altijd voor iedereen van toepassing zijn, maar het kunnen misschien handige richtlijnen zijn mocht je ooit de keuze willen overwegen.

De laatste tip die ik zou willen meegeven is, dat je na je overweging wel 100% achter je beslissing zult moeten staan. Ik heb hier erg lang over moeten nadenken en sta dan ook 100% achter mijn besluit. Je wilt namelijk niet na een periode, een teleurstelling tegemoet komen en weer terug willen naar je originele concept.

Leave a Reply